• Home
 • Scooters
 • Scooterzaken
 • Informatie
 • Contact
 • Veel gestelde vragen en antwoorden

  Hoe kan ik een lening aanvragen?
  U kunt via de website een offerte aanvraag doen. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend. Wanneer uw aanvraag geaccepteerd wordt door de kredietverstrekker, dan sturen wij u een overeenkomst.

  Waarop toetsen jullie mijn aanvraag?
  In uw aanvraag wordt er getoetst of u over voldoende bestedingsruimte beschikt. Deze bestedingsruimte berekenen wij als volgt: (Gezamenlijke) inkomsten – woonlasten – verplichtingen voor openstaande leningen. Hiervoor zijn duidelijke regels opgesteld door de AFM.

  Hoe verloopt een financieringsaanvraag bij jullie?
  U voert uw gegevens in en wij streven ernaar u binnen enkele minuten een voorlopige uitslag te geven. Bij bedragen boven de € 5.000 of bij een zakelijke financiering duurt dit proces langer; wij streven ernaar u hierop binnen 1 werkdag een voorlopige uitslag te geven. Bij een goedkeuring ontvangt u een bericht en kunt u op mijn-aanvraag.nl via uw persoonlijke inlogpagina de overeenkomst, de algemene voorwaarden en het incassoformulier inzien en downloaden. Ook kunt u via uw persoonlijke mijn-aanvraag pagina de benodigde bewijsdocumenten uploaden. Zodra alle documenten verzameld en compleet zijn, sturen wij deze door naar de kredietverstrekker om de opgegeven gegevens te controleren. Binnen 2 werkdagen ontvangt u vervolgens de definitieve uitslag. Bij een definitieve goedkeuring kunt u vervolgens afspraken gaan maken met de winkelier over de levering/het afhalen van uw bestelling. De uitbetaling zal of aan u of aan de winkelier plaatsvinden.

  Welke documenten moet ik aanleveren als ik een lening wil afsluiten?
  Nadat uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u op mijn-aanvraag.nl via uw persoonlijke pagina inloggen en zien welke bewijsdocumenten u nodigt heeft. Dit wijst zich vanzelf. Bij het afsluiten van een lening dient u minimaal de volgende documenten aan te leveren: - kopie geldig legitimatiebewijs; - kopie salarisstrook/uitkeringsspecificatie (maximaal 2 maanden oud); - kopie bankafschrift van een volledige kalendermaand (maximaal 2 maanden oud). Uw woonlasten en inkomsten dienen hierop zichtbaar te zijn. Heeft u een partner? Dan hebben wij deze documenten ook van uw partner nodig.

  Wat gebeurt er met de door mij aangeleverde documenten?
  De documenten die u heeft aangeleverd, worden direct na het afronden van uw aanvraag door ons vernietigd, nadat wij deze bij de kredietverstrekker hebben aangeleverd.

  Moet mijn partner mee tekenen?
  Uw partner moet mee tekenen wanneer u gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft. Daarnaast dienen wij een kopie van zijn/haar legitimatiebewijs, salarisstrook en bankafschrift te ontvangen. Uw persoonlijke documenten uploadpagina vraagt uitsluitend om de benodigde bewijsstukken.

  Doen jullie altijd een toetsing bij Bureau Krediet Registratie (BKR)?
  Wettelijk zijn wij verplicht om een BKR toetsing te doen om te bepalen of wij u verantwoord een financiering kunnen bieden. In de meeste gevallen wordt deze BKR toetsing gedaan door de kredietverstrekker.

  Bij welke dealers kan ik overgaan tot aanschaf?
  Zolang het maar een aankoop bij een winkelier betreft, bent u vrij om te kiezen waar u het product aan wil schaffen.

  Wordt mijn financiering geregistreerd bij het BKR?
  Ja, uw financiering wordt geregistreerd bij het BKR maar wel pas als deze daadwerkelijk is uitbetaald. De kredietverstrekker is wettelijk verplicht uw financiering te registeren bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel.

  Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een financiering?
  U bent minimaal 18 jaar en maximaal 73 jaar oud. U bent woonachting in Nederland. U heeft inkomen vanuit loondienst, uitkering en/of zelfstandig ondernemerschap (Let op: niet elke uitkering wordt geaccepteerd) U heeft geen negatieve BKR-registraties.

  Kan ik mijn studiefinanciering gebruiken voor een lening?
  Nee, studiefinanciering is een lening die gebruikt dient te worden om uw studie mee te bekostigen. Om die reden wordt studiefinanciering niet gezien als inkomen voor een financieringsaanvraag.